Schadeposten

Schadeposten bij letselschade

Als u slachtoffer bent van letselschade, zal uw leven ongetwijfeld zijn veranderd. U kunt waarschijnlijk door het ongeluk veel dingen niet meer of minder goed kunnen doen, en heeft wellicht veel hulp van buitenaf nodig om te kunnen blijven functioneren. Of u nu lichamelijk of geestelijk letsel heeft geleden: letselschade heeft een grote impact op de rest van uw leven. Door het aansprakelijk stellen van de tegenpartij kunt u dan ook een compensatie eisen voor de door u geleden schade. In de schadeclaim die een letselschadespecialist opstelt, worden verschillende schadeposten behandeld. Deze schadeposten hebben allemaal betrekking op bepaalde aspecten van uw dagelijkse leven, waarop uw letselschade invloed heeft. Schadeposten geven dus inzicht in de gevolgen die u aan uw letsel heeft overgehouden.

Soorten schadeposten

Er zijn verschillende schadeposten die worden behandeld in de schadeclaim. Denk bij schadeposten aan:

  • Ziektekosten
  • Reiskosten/kosten specialist
  • Inkomstenverlies
  • Tijdverlies
  • Zelfwerkzaamheid
  • Huishoudelijke hulp
  • Smartengeld
  • Etc.

In de meeste gevallen zult u door uw letselschade ziektekosten hebben die u anders niet gehad had, zoals kosten voor uw arts en specialistische zorg. Ook reiskosten, bijvoorbeeld van en naar het ziekenhuis, en de tijd die u kwijt bent aan het revalideren vormen schadeposten die u door middel van een schadeclaim kunt verhalen op de aansprakelijke partij. Als u door uw letsel niet meer kunt werken, loopt u inkomsten mis en verliest u rechten in de sociale zekerheid doordat u in de WW belandt.
Een letselschadespecialist kan samen met u analyseren welke schadeposten op u van toepassing zijn, en kan hiervoor compensatie aanvragen door het indienen van een schadeclaim. Als u meer informatie wilt over schadeposten, of direct een afspraak wilt maken met een letselschadespecialist, kunt u vrijblijvend een gratis intakegesprek bij ons inplannen. Onze service zorgt ervoor dat u snel in contact komt met een goede letselschadeadvocaat.