Soorten letsel

Soorten letsel bij letselschade

Letselschade is de materiële en immateriële schade die u kunt lijden door betrokkenheid bij een ongeval dat buiten uw schuld veroorzaakt is. Voor schade die u bij een dergelijk ongeluk oploopt, kunt u een vergoeding aanvragen. Er zijn verschillende soorten letsel, waarbij rekening wordt gehouden bij het indienen van een schadeclaim. Zo kunnen onder letselschade de betaalde materiële ziektekosten vallen, maar ook inkomstenverlies. Aan de andere kant kunt u ook immateriële psychologische schade oplopen, dit wordt smartengeld genoemd.

In de regel zal eerst de materiële schade worden vergoed. Deze schade ligt in kosten die worden gemaakt om te herstellen van de gelede schade, verlies van arbeidsvermogen en bijvoorbeeld kosten die moeten worden gemaakt om de leefomgeving aan te passen door opgelopen gebreken. Immateriële schade, schade in de vorm van pijn en verdriet naar aanleiding van uw letsel, wordt vervolgens opgenomen in de schadeclaim.

Het verhalen van uw letsel

Of u nu whiplashletsel oploopt na een verkeersongeval, uw been breekt bij een val van een gammele steiger of RSI overhoudt aan veelvuldig computergebruik: alle soorten letsel kunnen worden verhaald op de aansprakelijke partij. Een letselschadespecialist weet precies hoe het claimen van letselschade in zijn werk gaat. Als u een letselschadespecialist inschakelt bent u verzekerd van deskundige ondersteuning en betrokkenheid bij uw zaak. Letselschadespecialisten vechten voor uw belangen als slachtoffer en zijn pas tevreden als u in ruime mate bent gecompenseerd voor al het letsel dat u heeft geleden. Bent u betrokken geweest bij een ongeval en wilt u weten of uw letsel ook als letselschade kan worden aangemerkt? Of zoekt u hulp bij het claimen van uw schade? Vraag geheel vrijblijvend een gratis intakegesprek bij ons aan. Wij helpen u de beste letselschadeadvocaat te vinden voor uw situatie.