Immateriële schade

Immateriële letselschade

Letsel kan zowel materieel als immaterieel zijn. Bij materiële schade moet u denken aan het achteruit gaan in inkomen of extra kosten voor medische zorg of huishoudelijke hulp. Met immateriële schade wordt pijn of verdriet bedoeld als gevolg van uw ongeval. Bijvoorbeeld de pijn die een gebroken arm veroorzaakt, of de last die u heeft van operaties die u door uw letsel dient te ondergaan. Ook kan de schade liggen in verdriet over wat u is overkomen en verlies van levensvreugde als gevolg van het ongeval, omdat u bepaalde dingen niet meer zo goed kan doen als vroeger of zelfs helemaal niet meer kunt. Het probleem met immateriële schade is dat deze niet kan worden hersteld. Immateriële schade kan hoogstens worden gecompenseerd.

Veel mensen weten niet dat ook psychisch letsel te verhalen is, dit wordt ook wel smartengeld genoemd. Een letselschadespecialist weet precies waar u smartengeld voor kunt ontvangen en hoe dit gerealiseerd dient te worden. Een letselschadespecialist neemt u de zaak uit handen en zorgt dat u zich kunt concentreren op het herstel van de geleden letselschade.

Smartengeld voor immateriële schade

Immateriële schade kan voortkomen uit allerlei soorten ongevallen, bijvoorbeeld een verkeers- of bedrijfsongeval, maar kan ook een gevolg zijn van medische fouten, productiefouten, sportongelukken en huis-, tuin en keukenongevallen. In veel van dit soort gevallen komt u in aanmerking voor een compensatie. In het geval van psychische, immateriële schade kunt u smartengeld claimen. Het is in dit soort gevallen verstandig een letselschadespecialist in de arm te nemen. Een specialist die u via ons regelt weet precies de juiste stappen te nemen waardoor u zo goed mogelijk wordt gecompenseerd. Hij of zij zorgt ervoor dat u het maximale aan smartengeld zult ontvangen voor uw immateriële schade. De ondersteuning van een letselschadespecialist is voor u als slachtoffer bijna altijd kosteloos. Wilt u weten wat een letselschadespecialist voor u kan betekenen bij immateriële schade? U kunt geheel vrijblijvend een gratis intakegesprek bij ons aanvragen.