Whiplash

Whiplash: veelvoorkomend letsel

Jaarlijks lopen duizenden mensen een whiplash op als gevolg van een ongeval. Whiplash is dan ook een veelvoorkomende vorm van letselschade. De letterlijke betekenis van whiplash is ‘zweepslag’. Het hoofd maakt tijdens het ongeval een snelle, zwiepende beweging ten opzichte van de romp, vergelijkbaar met het klappen van een zweep. Hierbij kunnen beschadigingen optreden aan de wervels in de rug en de nek. Die beschadigingen belemmeren dan bepaalde functies van het menselijk lichaam. Ook kan de plotselinge heftige beweging van het hoofd zenuwen en spieren ernstig forceren. Een whiplash laat zich merken in nekpijn, hoofdpijn, misselijkheid en evenwichtsproblemen.

Letselschade in de vorm van een whiplash komt vaak voor na een verkeersongeval, vooral na kop-staartbotsingen. Ook sportongelukken, bedrijfsongevallen, misdrijven of ongelukken binnenshuis kunnen een whiplash veroorzaken. In tegenstelling tot andere vormen van letselschade, is een whiplash niet gemakkelijk te diagnosticeren. Het letsel is niet zichtbaar op bijvoorbeeld röntgenfoto’s en vaak dienen klachten zich pas weken of zelfs maanden na het ongeval aan.

Aansprakelijkheidstelling bij een whiplash

Wanneer u door een ongeval letselschade heeft opgelopen in de vorm van een whiplash, zult u bij het verhalen van de schade al snel tegen problemen aanlopen. De verzekeringsmaatschappij van de aansprakelijke partij moet een vergoeding betalen voor de door u geleden schade. Maar in veel gevallen is geen aantoonbare schade te zien, omdat whiplashletsel niet zichtbaar is op röntgenfoto’s en scans.

Hoewel er een duidelijk klachtenpatroon aanwezig is, is het heel moeilijk aan te tonen dat de klachten die u heeft daadwerkelijk voortkomen uit het ongeval. Letselschadespecialisten hebben gelukkig veel ervaring met het claimen van schade bij een whiplash. Wij komen op voor uw belangen als slachtoffer en zorgen ervoor dat u een professionele letselschadeadvocaat vindt die u helpt om compensatie te ontvangen. Heeft u een whiplash en zoekt u hulp bij het verhalen uw schade? Als u geheel vrijblijvend een gratis intakegesprek bij ons aanvraagt, helpen wij u verder.